המזוודות ארוזות, הדרכונים מוכנים ועוד מעט אתם עומדים לטוס עם הילדים שלכם למסע ברחבי העולם. מה צריך לעשות כדי שהילדים לא יצרו פער בלימודים?
RoadSchooling
האמריקאים קוראים לזה RoadSchooling, למידה תוך כדי טיול. זהו מושג רחב ונתון לפרשנויות, וכל משפחה יכולה לעצב אותו כראות עיניה בהתאם לאופי שלה ולסדרי העדיפויות שלה.
אם חשוב לכם שהילדים ילמדו לפי תוכנית הלימודים, חשוב לעשות תיאום ציפיות. כדאי לדבר עם הילדים מראש, ולהסביר להם מה הציפיות שלכם מהם מבחינת הלימודים בזמן הטיול.
קחו איתכם את חוברות הלימוד הרלבנטיות לכל תקופת המסע, כלי כתיבה ואת כל האביזרים הדרושים. כיום כשכל כך קל לשמור על קשר, תוכלו לבדוק עם המחנכת אם היא מוכנה להיות בקשר עם ילדכם, לענות על שאלות אם עולות כאלה, ולהתעניין בהספק. זה ייתן לילד הרגשה שהוא עדיין בתוך מסגרת מסוימת ויש לו אחריות ללמוד.
לימודים בזמן טיול ארוך – למידה ספונטנית מול סדר יום קבוע
יש משפחות מטיילות שסדר היום שלהן פחות או יותר קבוע. למשל יש משפחות שמקדישות את הבקרים ללימודים ואחר כך מטיילות ביחד. לעומת זאת יש משפחות שסבורות שאין טעם להכריח את הילד ללמוד בצורה הקונבנציונלית ולפגוע בטיול. האחרונות דוגלות באורח חיים יותר גמיש ובלמידה ספונטנית, והן מוצאות הזדמנויות ללמוד ולהתפתח במהלך הטיול. יש להן אמונה בילד כיצור לומד וסקרן והן מנצלות כל עניין שהילד מביע בדבר מסוים כדי לחקור וללמוד אותו יחדיו. למידה ספונטנית יכולה לקרות למשל כשממירים כספים, מנהלים את התקציב של הטיול או קונים מוצרי מזון. כמו כן הילדים יכולים לכתוב יומן מסע בכל יום וכך להתאמן בכתיבה ולתעד את המסע. אין עוררין על כך שטיול שכזה מעשיר לא פחות מלמידה פורמלית. ילדיכם יראו עולם, ילמדו על תרבויות ומנהגים שונים, ויתגבשו עם המשפחה.
בין אם תבחרו בלמידה רציפה מחוברות העבודה ובין אם תנקטו גישה יותר זורמת וספונטנית ללמידה, אין ספק שטיול משפחתי יהיה חוויה מגבשת ומעצימה שילדיכם לא ישכחו כל החיים.